De voordelen van kindertablets

De voordelen van kindertablets

Kinderen spelen tegenwoordig veel vaker op een tablet dan dat ze buitenspelen. Een tablet is de uitgelezen mogelijkheid voor kinderen om de digitale wereld te ontdekken. Al vanaf kleins af aan weten ze hoe ze de tablets moeten bedienen. Als ouder is het niet altijd prettig als kinderen constant op een ‘normale’ tablet zitten. Daarom zijn er tegenwoordig echte kindertablets. In deze blog leggen wij de voordelen uit van zo’n kindertablet.



Kindertablet zijn knoeiproef

Een van de grootste voordelen van kindertablets is dat ze knoeiproef zijn en tegen een stootje kunnen. Kinderen zijn vaak druk in de weer en dan kan het voorkomen dat er wel eens drinken gemorst wordt. Als ouder wil je dan niet dat de tablet daarna niet meer te gebruiken is omdat dit vaker dan 1 keer kan gebeuren. De kindertablets zijn niet waterdicht waardoor je wel altijd moet blijven opletten.

Tijdslimieten op kindertablets

Tablets brengen een rustmoment voor zowel ouders als kinderen. Vooral voor de ouders is dit fijn omdat ze dan even rust hebben van alle drukte die zich afspeelt in huis. Echter is teveel beeldschermtijd niet goed voor kinderen. Zo kan het voorkomen dat kinderen door teveel beeldschermtijd last krijgen van een tablet nek en andere fysieke klachten zoals oogklachten. Kindertablets hebben hier een oplossing voor. Bij kindertablets kan je in stellen hoeveel beeldschermtijd ze mogen hebben. Wanneer deze tijd verstreken is, krijg je een melding op het scherm en zal de tablet vanzelf uitgeschakeld worden.

Richtlijnen beeldschermtijd

Echte regels zijn er niet wat betreft beeldschermtijd maar er zijn wel enkele richtlijnen opgesteld. Hoeveel beeldschermtijd en hoe vaak een kind op een tablet mag spelen hangt af van de leeftijd. Kinderen in de leeftijdscategorie van 2 t/m 4 mogen ongeveer 30 minuten per dag op een tablet spelen. Kinderen van 4 t/m 6 mogen verdeeld over 4 momenten een uur aan beeldschermtijd hebben. Het is verstandig om de tijd zoveel mogelijk over de dag te verdelen.


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.